Bottennapp i blåbärsskogen

Jag tänkte plocka ett gäng blåbär för att kunna göra smothies och så och därför begav jag mig ut i skogen idag. Att plocka ihop en full hink med bär borde gå snabbt hade jag tänkte, men ack vad jag bedrog mig. Det fanns knappt ett bär någonstans så efter mycket letande fick jag ihop några centimeter på bottnen i plockaren. Tror inte ens jag tänker ödsla mer energi på bären och rensa, bättre att bjuda fåglarna på dem.

Något som jag däremot hittade i överflöd var omogna lingon, men det hade jag ju ingen glädje av idag. På vägen hem svängde jag förbi vid en sjö och kikade lite. Helt ok temperatur i vattnet så egentligen hade jag kunnat bada, men det känns onödigt att ta första doppet i augusti, då kan jag lika gärna låta bli :)

Kanske kan man säga att det blev ”pannkaka” av min blåbärsplockning? Hur som helst så ska jag ställa mig och grädda ett gäng pannkakor nu :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge