Personlig utveckling

Ett av mina intressen är personlig utveckling, om man nu kan ha det som intresse. Hur som helst så anser jag att det finns egentligen bara två lägen, utveckling eller avveckling. Naturligtvis väljer jag utveckling i det fallet för vem vill avvecklas? Ett första steg i personlig utveckling är att inse att man kan och behöver utvecklas. Någon klok person lär ha sagt att den som tror sig behöva personlig utveckling minst är den som behöver det mest.

Jag har ganska bra koll på vilken personlighetstyp jag är och vilka som är mina starka och svaga sidor. En av de svaga sidorna är att jag gärna gör i morgon vad jag borde ha gjort idag. Det är något som jag borde ta tag i och förbättra, kanske ska göra det i morgon :)

En annan insikt som jag fick idag är att jag har en ganska kass struktureringsförmåga och det är också något jag behöver ta tag i. Förmågan finns nog någonstans i bakhuvudet, men den fungerar inte reflexmässigt. Mitt fösta steg att skapa struktur får bli att fixa i ordning alla papper och böcker till mina studier. Nu är det en salig röra av allt och jag vet inte vad som hör ihop med vilket. Jag blev lite smått imponerad av en person idag som faktiskt har den där förmågan att strukturera och organisera utan att ens behöva tänka på det. Ja, sånt gillar jag, människor som man ser som bra och sen blir de bara bättre ju mer man lär känna dem.

Så, nu är det färdigbloggat för en stund och jag ska röra om bland böcker och papper få se om det blir bättre eller sämre. Jag skulle ju kunna göra det sen… men nä det får bli nu :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge