Budget

Åskar igen så det är dumt att ha sladden i till internet, bra då får jag paus i de tråkiga föreläsningarna och pluggandet. Roade mig med att kolla in min budget och ändrade lite i den. Ser faktiskt riktigt bra ut och det är nästan lustigt hur mycket det går att hålla nere utgifterna om man bara vill. Faktiskt är det ju så att mycket skit som kostar och suger pengar är sådant som man klarar sig bra utan och inte ens saknar. Så, jag tycker förutsättningarna ser riktigt bra ut inför framtiden och det har bara varit nyttigt att gå på studentbudget i några år.

Formeln för ekonomiskt oberoende är riktigt enkel: Passiv inkomst => Fasta utgifter. Med andra ord, har man en inkomst som baseras på avkastning från tillgångar och den inkomsten är större än ens fasta utgifter, då är man ekonomiskt oberoende. Ur mitt perspektiv så skulle jag kunna nå dit inom 6-12 månader som det ser ut nu. Ger inte ett liv i lyx men väl ett liv med stor valfrihet när det gäller tid. Ett liv som lyx-singel kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge