För man har inte tid…

Undrar om inte den är en av de vanligaste ”ursäkterna” idag, att man har inte tid. Samtidigt är det nog en av de sämsta ursäkterna man kan ha, för alla har exakt samma mängd tid till förfogande per dygn; 24 timmar eller 86400 sekunder om man så vill. Hur kan man då vara utan tid? Antagligen beror det på att man prioriterar fel, låter andra styra för mycket över ens tid och så är man kanske riktigt oorganiserad.

Jag då, har jag ont om tid? Nä, egentligen inte för jag har ganska gott om tid, 86400 sekunder per dygn för att vara exakt. För tillfället har jag valt studier som min heltidssyssla, dvs. det som ska ta mest av min tid i anspråk under veckorna. För att inte slösa bort en massa tid på onödiga transportsträckor så studerar jag på distans. Distans innebär att jag inte har någon distans alls till mina studier då jag läser hemma. Därigenom spar jag ca 2 timmar om dagen som jag slipper åka bil för att ta mig till en plats för att studera. Den tiden kan jag lägga på att plugga hemma. Läser jag effektivt så kan jag hinna det jag ska på den tiden som annars skulle ha varit restid.

TV. Jag har valt att inte ha någon TV och av  uppdateringarna på Facebook att döma så sparar jag nog två timmar om dagen på att  inte ha någon tv att glo på. Avsaknad av TV + utebliven restid för studierna är ca 4 timmar per dag som jag har över, enbart på grund av prioriteringar.

Jag brukar träna eller motionera lite nästan varje dag. Endera blir det ett pass med kettlebell här hemma, alternativt så går eller springer jag en vända. Även där spar jag in restiden mot om jag skulle sitta och åka in till stan för att träna. Tur och retur så handlar det i alla fall om en timme… Lägger man den timme till de tidigare timmarna så har jag helt plötsligt 5 timmar över.

Det känns faktiskt riktigt skönt att kunna välja själv och att ha ganska gott om tid att disponera efter eget önskemål. Det är nästan så att jag har för mycket tid över, som jag skulle kunna lägga på ”något annat”.

En av anledningarna till att jag reflekterade över det här med tid var att jag för en stund sedan var in på Bokus och klickade på en av böckerna på förstasidan. Katrin Zytomassasvårabokstäver som skrev om LCHF och där om boken så stod det något om att idag har man ju inte tid att hålla på att planera en massa måltider, man måste helt enkelt effektivisera sin vardag. Jag tänker så här: om man måste effektivisera sin vardag, då är man troligtvis helt fel ute och behöver tänka om. Annars är nog risken stor att man går in i den där ”osynliga” väggen.

Är det framgång att vara fullbokad 24/7 eller är det framgång att själv kunna välja och styra sin tid 24/7?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge