Pizza…

Jag gillar god mat och en av mina favoriträtter är pizza :) Ibland djupfryst, ibland på pizzeria och ibland så gör jag själv. Ofta så har jag lite bråttom och är hungrig när jag gör pizza själv så jag brukar göra deg med bakpulver. Först på med full värme i ugnen, medan ugnen blir varm så fixar jag deg, plattar ut den och lägger på fyllning. Brukar vara klart samtidigt som lampan slocknar och visar att ugnen nått rätt temperatur. Eftersom jag kör på maxtemperaturen så går det ganska snabbt att få pizzan klar, typ fem minuter. För att bottnen ska bli gräddad så brukar jag ha pizzan på bakplåtspapper direkt på gallret. Lägger man den på en kall plåt så blir fyllningen klar före botten…

Av just den anledningen att jag vill ha en perfekt gräddad botten så har jag gått i tankarna på att köpa en baksten eller Pizzasten (samma sak). Samtidigt har jag funderat lite på och experimenterat med förvärmd plåt och tankarna har även gått till att använda en tjockare plåt. För någon dag sedan hittade jag ett klipp på Youtube där en snubbe bakade pizza och han gjorde den på ett ”pizza-stål”. Dvs. en tjock stålplåt som fick värmas upp samtidigt som ugnen. Han påstod att det skulle fungera bättre än en pizzasten :)

Nu är det så att jag har lite stålplåt som ligger och skräpar, så någon dag när vädret tillåter och jag får tummen ur så ska jag skära till en av dessa plåtar till ett lagom ”pizza-stål” som passar i ugnen. Stålplåten jag tänkte använda är 8 mm tjock så jag tror det blir perfekt, den lär lagra och hålla värmen även om jag lägger en kall pizza på den.

Med lite tur så återkommer jag med en välgräddad pizza i bloggen inom kort…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge