Färskhet hos ägg

Ägg är bra mat som det går att göra mycket gott på, dessutom innehåller ägg en massa bra näringsämnen som man behöver. På äggförpackningen finns det oftast ett ”bäst före” datum som kan vara bra att titta på,  i alla fall när man är i butiken och köper ägg. Det där med datumet är egentligen reglerat med en massa paragrafer och det vet vi ju hur det är med sådant, § och verkligheten stämmer sällan överens.

Ett bra sätt att kolla äggets färskhet innan man ska använda det är att lägga det i en skål med vatten. Ett färskt ägg ligger kvar på botten och ju äldre ägget är desto mer reser sig ägget. Om ägget flyter upp i vattnet så är det för gammalt och ska inte användas. Lätt som en plätt eller hur? Med ägg kan man dessutom göra goda plättar eller pannkakor.

3 reaktion på “Färskhet hos ägg

 1. Det där är ett mycket bra tips!
  Problemet är bara att man sällan använder sig av de knep man känner till… (För jodå, det här kunde jag förut.)
  Borde ha använt mig av det här för ett par dagar sedan då jag stekte ägg och det tredje ägget jag knäckte i pannan hade nog legat ovanför vattenytan… – Det var helt ruttet. :(
  Usch! Vad det luktade!
  Vi åt inga ägg den dagen… :D
  Karin nyligen inlagt…Vinn fina priser från myza.seMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge