Bekvämt

Vinter och snö är ganska mysigt, om man slipper skotta. Nu slipper jag inte direkt den biten, även om jag skottar betydligt mindre nu än vad jag gjorde för några år sedan. Extra trist med snön brukar det vara när det ligger en massa utanför källardörren så den knappt går att få upp. Där brukar det dessutom rasa från taket och då går dörren definitivt inte att få upp. Eftersom jag eldar med ved för värme och varmvatten så är det rätt bra om man kommer ut och in genom källardörren för att hämta ved, utan att arbeta ihjäl sig totalt. Problemet löstes med en gjuten platta utanför dörren, i plattan finns det en elslinga som värmer upp plattan och smälter snön. I praktiken har jag alltså en kvadratmeter golvvärme, utomhus :) Allt för bekvämlighetens skull….

Har faktiskt även funderat på att testa med infravärme för att hålla snö och is borta från trappan vid entrén också. Fast där är det ändå inte så jobbigt att ta fram kvasten…

Bild som det såg ut idag när jag skulle ut och skotta bort en decimeter blötsnö, det var i alla fall rent utanför dörren :)

Konstgjord tö, tar fram det som döljs i snö

3 reaktion på “Bekvämt

 1. Hej! Förstår att det är tungt å skotta snö, men men bra träning om inte annat. Men det gäller nog å lyfta rätt med bena å inte ryggen? Sv: Haha jag det kan man fundera på om han har, fast nä, dom lägger på sig mer efter2 års gränsen som han just passerat, så det är naturligt att dom blir lite mer muskulära nu. Super fin är han. Jag tränar inte för mkt styrka eller drag med honom då jag ej vill att han ska bli för stor å stark. Det räcker som det är nu. Ha en fortsatt fin onsdag! Hälsningar från mig å king
  Areyanna nyligen inlagt…Dietmat tonfisk å risMy Profile

  • Ja, det är benen som ska jobba…fast för det mesta har jag använt maskin när jag skottat/röjt snö. För några år sedan innebar ett snöfall någonstans mellan 10 och 20 timmars snöröjning för mig, beroende på mängd och temperatur. Fast sedan några år tillbaka så sover jag gott även om det kommer en massa snö, räcker bra att hålla undan det som finns här på gården.

   Den är nog klokt i att inte låta King bli allt för stark :) Kan bli jobbigt om han får för sig att dra iväg… inte så kul att åka på skorna efter i kopplet :)
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…BekvämtMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge