Dags att hitta formen igen

Har insett att jag inte är i toppform just nu, det finns mer att ge på konditionen och en del att ta på vikten. Så i morse bestämde jag mig för ännu en liten utmaning till mig själv, har ju avverkat en vecka av åtta när det gäller magträning så tänker passa på att köra tio veckor där jag också tar bort tio överflödiga kilon. Idag visade vågen på 95,5 och målet är att den ska visa 85 kg den sista mars.

Nu är egentligen vikten inte det viktiga för mig, men den är en bra referens för att mäta resultat. Sist jag hade en vikt på 85 kg var 2011 och då var jag i riktigt bra form, sen tappade jag motivationen att hålla formen plus att jag började äta annorlunda och mer kolhydrater för att försöka hitta skärpan när jag pluggat.

Det finns en bra app till iPhone/iPad om man vill ha koll på vikten, sätta mål och följa resultatet. Weightbot heter appen och där lägger man lätt in vikten varje dag (eller de dagar) man väger sig. Man kan sätta en målvikt för ett datum och genom att vicka iPad/iPhone till landskapsläge så kan man få diagram och info om hur man ligger till i förhållande till målet. En riktigt bra app tycker jag…

Hur jag ska nå mitt mål? Jag gillar inte dieter, det känns för temporärt. Däremot ska jag balansera min kost så att jag inte äter för mycket, inget är ”förbjudet” att äta så jag äter vanlig god mat… men då i rätt mängd för att nå mitt mål. Dessutom ska jag balansera min träning/motion så jag får tillbaka regelbundenheten i den. Hellre ett kort pass med kettlebel än inget alls. Kommer att bli en del Tabata då det ger en bra förbränning under rätt lång tid efter träningspasset, dessutom ger det bra kondition samtidigt som musklerna får sitt. Ett normalt pass för mig tar ca 20 minuter och det finns det alltid tid för.

Weightbot

 

13 reaktion på “Dags att hitta formen igen

  • Att äta lite mindre av allt det goda räcker långt. Sen kanske att utesluta eller äta mjukt bröd mer sällan. Mjukt bröd är i alla fall en stor bov för mig… Gillar man inte att träna så kommer man långt med vardagsmotion. Ta trappor istället för hissen, ställ bilen längre bort på parkeringen osv.
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…VilolägeMy Profile

 1. Balans är nyckeln till det mesta. :)
  Tänk om jag också kunde begripa det… :D
  Vad det gäller maten, så äter jag vad som helst, och håller aldrig diet. Det där ger sig liksom självt i längden för mig, och i snitt håller jag nog rätt jämn vikt genom åren.
  Vissa perioder glömmer jag bort att äta, och andra så klämmer jag i mig stup i ett.
  Likadant verkar det vara med det mesta jag gör… – Det är liksom antingen av eller på för det mesta, och när det är på, då jävlar… :D
  Karin nyligen inlagt…Vädret i TurkietMy Profile

  • Lite så är jag också… när jag jobbade förut så var jag ibland för lat för att ta med mat och då kunde det bli långa pass utan… men så åt jag desto mer när jag var ledig. Brukar hålla vikten jag med, har nog legat runt 96 kg i tio år eller mer. Men tänkte då ändra min standardinställning till att vara runt 86 kg istället.
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…VilolägeMy Profile

 2. Hej Patrik=) Vad härligt att du valt å ta tag i din hälsa å ditt välmående=) Det låter som du har en sund syn på det hela=) Sv: Ja det får du gärna göra dela gärna med dig av lite energi till mig så att jag oxå orkar hela vägen=) Men det tänker jag se till å göra oavsett hur trött jag är=) Jag har ju haft lite problem med magen som gjort sitt + dieten gör att man blir trött + tungt jobb menmen jag ger inte upp i första taget=) Lycka till nu! Kram
  Areyanna nyligen inlagt…Motivation ” Vad är lycka för dig?My Profile

  • Jag brukar dela in livet i tre pusselbitar; hälsa, ekonomi och relationer. Känns som det är dom första två det är dags att fokusera på nu för närvarande.

   Magen kan ställa till mycket om den är i olag. Bra ändå att du inte ger upp. Ger man inte upp så kommer man att nå det man vill, så jag är säker på att du når ditt må.
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…VilolägeMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge