Appar och moln

Jag gillar appar till min iPhone och molntjänster, dessa får dessutom gärna ha en koppling till varandra. Appar som jag gillar är bland annat appar som kan motivera och hjälpa till att sätta och följa upp mål, att aktiviteter blir mätbara. Bland annat så använder jag RunKeeper som med hjälp av GPS loggar när jag springer eller tar en promenad. Då kan jag sätta mål och se om jag förbättrats, men jag kan också gå tillbaka och se om jag varit för lat och inse att det kanske var därför som jag inte förbättrats. En annan app som jag använt en tid nu heter Six Pack Abs och den innehåller en ”personlig” tränare och program för att fixa ett sexpack på magen. Perfekt med utmaningar där man ska försöka köra så många pass att man får tio medaljer på en vecka, i åtta veckor. Tror jag är på halvtid nu och jag känner resultat vilket är motiverande.

När det gäller ekonomi så gillar jag också molntjänster och använder bland annat en tjänst från smartbudget som är riktigt bra. Dock börjar jag känna mig lite begränsad där så egentligen skulle jag vilja koda en egen tjänst med tillhörande app som fyller mina behov. Dock saknar jag den kompetensen och känner inte för att lägga energin på att skaffa den. Däremot har jag börjat på ett projekt i Numbers (liknande Excel) som ska kunna fylla mina behov. Dels för att planera och följa upp min ekonomi, men också för att planera och följa upp aktiviteter för att kunna expandera min ekonomi. Det har sina begränsningar att bara stirra sig blind på och minimera utgifterna, den roliga biten är ju faktiskt att expandera och förbättra inkomsterna och tillgångarna. Får väl se om jag får till det i Numbers så att det fungerar som jag vill, tror nästan jag skulle behövt en databaskoppling på något vis för att få det att fungera optimalt.

2 reaktion på “Appar och moln

    • Ja, kanske jag får till det. Risken är väl att det blir som den där språksnurran han uppfinnaren (i Lorry?) gjorde. En snurra för varje ord…

      Blir det bra och har ett kommersiellt värde, eller ett bra värde för mig så är det inte omöjligt att någon får programmera. Finns ju duktiga kodknackare i länder där det inte kostar skjortan.
      Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…ReflektionerMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge