Drömmar

Drömmar (nattdrömmar) är ett lite underligt fenomen. Ofta drömmer man kort och osammanhängande som är helt borta när man vaknar, ibland är det tvärt om. Nu har jag haft två nätter med sammanhängande drömmar, med handling så det känts som ett vaket tillstånd. I natt vet jag att drömmen startade när jag somnade och så har jag vaknat vid några tillfällen, sen när jag somnat om har drömmen fortsatt där den slutade. Drömmarna från de två olika nätterna däremot har inget gemensamt, mer än kanske att vardera huvudpersonen har och har haft stor betydelse för mig, samtidigt som båda valt att inte vilja ha med mig att göra. Och det kan jag ju inte annat än respektera.

För något år sedan hade jag nästa bara den typen av drömmar; verkliga, sammanhängande och med handling. Lite som att livet pågick i drömmen när jag sov och att sömnen var när jag var vaken. Då pluggade jag några knepiga kurser med allt annat än bra upplägg så det var riktigt skönt att få gå och lägga sig och drömma något bra istället. Gissar att drömmarna kan bli en slags säkerhetsventil på tillvaron. Sedan den perioden och kanske något tidigare så sover jag riktigt bra och länge på nätterna, minst åtta timmars sömn per natt. Med tanke på att jag hade en period där jag sov betydligt mindre, men en fullständig avsaknad av nattdrömmar så känns det ok att vara på banan igen. Jag använder dessutom ingen väckarklocka så jag sover tills kroppen tycker att jag sovit klart.

Då är det stora frågan om jag ska ta tag i dagen, eller om jag ska försöka sova en halvtimme till. Drömmen kanske fortsätter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge