Bilder och minnen

Jag satt precis och letade efter en bild i iPhoto, ett smidigt program där bilderna automatiskt organiseras i händelser. Just när man sitter och letar efter en bild så kan man föra muspekaren över en händelse och så ser man bilderna som finns i den händelsen. Lite som en interaktiv automatisk mapp….

Hur som helst…ganska intressant med bilder som är förknippade med händelser och årtal.  2010 var ett riktigt bra år som jag faktiskt trivdes bra med, gjorde en massa kul och spännande saker både hemma och lite här och där. Pluggade kul ämnen och hade bästa tänkbara studiesällskap. Tiden gick fort och helt plötsligt var året slut, tvärt slut…

Sen dess har tiden runnit iväg, men inget har i stort sett förändrats eller känts meningsfullt. Pluggar iofs, men det är varken kul eller givande. Har visst lyckats pricka in två av de sämre distansprogrammen som går att uppbringa. Första misstaget insåg jag i tid och valde ett annat program men det är också långt ifrån bra…väldigt långt ifrån bra. Det är till och med svårt att motivera varför man ska lägga år av sin tid på något sådant, men i slutänden ser det väl bra ut på papperet och det är väl det som räknas.

2010 odlade jag egen chilipeppar, gott men inte så starkt. Skulle nog valt en annan sort. En bild har jag i alla fall kvar. Bilder är bra… inte just när man tar dom. Men några år senare så är det alltid kul med en bild. En bild som kan väcka minnen…

IMG_0017

2 reaktion på “Bilder och minnen

 1. Ja det finns inget bättre än bilder & minnen! : ) Jag är ju rätt bra på att ta nonsensbilder men det är ju så himla kuuul att sitta och titta på dem, några år senare. Bilddagboken (eller rättare sagt Dayviews som det heter numera) är ju som världens roligaste dagbok! : D
  Ida nyligen inlagt…Molly’s dop på Klara Hall!My Profile

  • Fast du tar ju så bra och levande bilder, så varje bild känns som en berättelse. Då blir det extra kul att ha bilder som minnen… Mina bilder blir ofta rätt tråkiga, men så länge man kommer ihåg det runt omkring när bilden togs så kan det bli rätt bra minnen ändå.

   Smidigt ändå nu när kamerorna blivit så bra i mobilerna, då har man den ju alltid med sig iaf. Hade varit kul att ha fler bilder från lite lgre tillbaka… innan det fungerade att ta kort med mobilen.
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…Lappat och lagat… My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge