Köpa en ny mixer / blender

Nu har jag bestämt mig att det är dags för en ny mixer istället för den stavmixer som jag använder nästan dagligen. Det är bekvämt och gott att göra smoothes till frukost samtidigt som det med eller utan recept går att variera dessa smoothies i oändlighet. Dock tycker jag inte att min stavmixer räcker till för även om det finns en massa färsk frukt och bär nu på sommaren så vill jag också få bra resultat med frusna bär och frukter. Dessutom vill jag att eventuella frön ska krossas så att smothien blir riktigt len.

Mina krav när jag ska välja en mixer / blender är följande:

  • Den ska vara lätt att använda och att göra ren, annars vet jag att den blir oanvänd. 
  • Den ska ha en stark motor så att den även klarar frusen frukt, bär och grönsaker. perfekt att kunna ha frusna blåbär, bananer och jordgubbar i frysen och ta fram när man blir sugen.
  • Den ska ha ett högt varvtal så att den inte vara blandar, utan faktiskt slår sönder och finfördelar allt jag stoppar i.

De senaste dagarna har jag gjort en del research och tittat vad som finns på marknaden, vad dom kan prestera och vad befintliga kunder tycker. Tack vare Internet så är ju denna information relativt lätt att hitta :)  Som det ser ut nu så har jag hittat två alternativ som uppfyller mina önskemål på prestanda.

Alternativ ett: Vitamix TNC 5200
Motoreffekt: 1200 watt.
Varvtal: Upp till 24 000 rpm.
Lätt att rengöra.
Klarar av att bryta ner cellväggarna i maten/pulvrisera frön och kärnor.
Klarar frusen frukt, grönsaker och bär.
Klarar kokande vätska och varm mat.
Sju års garanti på motorenheten.
Pris: ca 5000-6000 kr

Alternativ två: Nutribullet
Motoreffekt: 600 watt.
Varvtal: 10 000 rpm.
Lätt att rengöra.
Klarar av att bryta ner cellväggarna i maten och pulvrisera frön och kärnor.
Klarar frusen frukt, bär och grönsaker.
Ett års garanti.
Pris: ca 995 kr

Test av Vitamix och Nutribullet sida vid sida:

Vitamix vinner absolut när det gäller prestanda, men samtidigt kostar den fem gånger så mycket och tar en ganska dominerande plats på köksbänken. Så mitt val blir faktiskt en Nutribullet och jag ska nog klicka hem en sådan inom de närmsta dagarna. Vill ju inte missa möjligheten att få ut det mesta av sommaren och höstens frukter och bär.

PS.
Vitamix TNC 5200 kan bland annat köpas hos Råvarubutiken >> Klicka här för direktlänk.
Nutribullet kan bland annat köpas hos:
Ellos >> Klicka här för direktlänk

4 reaktion på “Köpa en ny mixer / blender

  1. Hej och kul att du ska testa Nutribullet :-) Finns ju galet mycket gott man kan göra i den. Kul att du har oss som shoppingalternativ, vi hoppas så klart att du klickar in dig till oss snart igen. Trevlig måndag och sommar på dig önskar Anna från Halens

  2. Hej igen och så kul att höra att du är nöjd med våra leveranstider det värmer vårt halenshjärta :-) Såg att vi ligger bäst till i pris också på nutribullet så det blir ju en bra kombination vid ditt köp. Trevlig torsdag på dig önskar Anna
    anna sevo nyligen inlagt…LOOK FOR LESS: ChloéMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge