Julen står för dörren

Snart jul igen då….hade tänkt ha en riktig gran i år men vet inte om det gör någon skillnad så jag tror helt enkelt att jag låter bli det där med gran och julfirande. Men men, än är det inte kört så…

Annars är julen en ganska intressant högtid för det är då många funderar över julklappar, önskningar och önskelistor. En tendens verkar vara att ju mindre man är desto större är önskelistan och sakerna på den, sen krymper önskningarna när man växer upp. Egentligen helt fel för man ska aldrig någonsin ge upp sina drömmar och tro att det är kört. Kanske man inte kan få allt man önskar om man nu förlitar sig på att någon annan ska vara den som ger, men allt som kan köpas för pengar kan man i alla fall på ett eller annat vis se till att skaffa sig själv. Det kärvs bara olika stor insats (arbete och kapital) för att nå i mål. Så önskelistan är ett bra ”träningsredskap” för att sätta fart på drömmar och önskningar.

Vad vill du ha om du får önska vad du vill?

Önska är gratis så släpp allt det där med att det ska vara realistiskt, inom räckhåll, att man inte ska önska för mycket för att slippa besvikelser osv. Önska och dröm stort! Skriv gärna en lång önskelista med hundra eller fler önskningar.

För hur ska man kunna få något som man inte ens har önskat? och tänk om det skiter sig för en sådan enkel sak att man inte vågade önska?

Tomten

Relaterade inlägg

3 reaktion på “Julen står för dörren

  • Tack :) Ja, att vara duktig på att önska och ha tydliga önskningar är bra. För om en otydlig önskan slår in (vilket har hänt mig ett flertal gånger) så tänker man lätt att man borde önskat mer när man ändå fick det man önskade.

   Det där med önskningar funkar egentligen lite som det där med ”telepati”. Typ som när man tänker på någon och den personen nästan i samma ögonblick hör av sig via telefon eller SMS. Funkar på många områden bara man ”vågar” släppa taget och tänka och önska fritt. Det är ju faktiskt så att går man och önskar/tänker negativt eller oroar sig för något, så är risken stor att det man oroar sig för händer.. istället för att man ska slippa det. Som om man är ute och går och det är isigt och halt, tänker man att man inte får halka… så kommer man nästan säkert att halka.
   Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…Obligatoriska nyårslöften?My Profile

   • Hmm… ganska djupt det här alltså, men det stämmer ju. Givetvis. Ironiskt nog har jag ett skrivbordsunderlägg på datorn här, med en söt liten grön Buddhafigur på, och citatet från honom själv (ja kanske inte just den gröna lilla jäveln, men den större jäveln): ”All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think, we become.” – men är det något jag LEVER efter? Mja, det skulle jag inte vilja påstå. Men jag har det där som påminnelse varje dag. Jag är väldigt hård och kanske inte alltid rättvis mot mig själv. Och tror kanske inte att jag förtjänar vissa saker, att jag är för ”dålig” för att klara av vissa saker.. and so on..
    Ida nyligen inlagt…2014!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge