006. Populärt i ett annat årtusende

006. Vad vad populärt när du var liten?

Jag var liten i ett annat årtusende där det inte fanns så mycket som kunde vara populärt om man jämför med idag. Cykelhjälm existerade inte och inte heller barnstol eller bälteskudde i bilen (man använde inte bältet heller). TV:n hade två kanaler och telefonen satt fast i en sladd…

Det fanns en liten poppgrupp som kallade sig för ABBA och jag tror alla lyssnade på dom. En kille som hette Ingemar Stenmark åkte slalom och när hans åk sändes i TV stannade hela Sverige. Alla satt bänkade och följde med spänning hans prestationer.

TV var ganska populärt och det fanns som sagt två kanaler. En liten finess var att det blinkade en liten pil uppe i högra hörnet på rutan när ett nytt program började i andra kanalen. Då kunde man resa sig från soffan för att gå och byta kanal. Fjärrkontroll och färg-tv, det var sådant som hörde framtiden till.

Barnprogrammen höll betydligt högre klass då än vad dom gör idag. Genomgående så försökte man ha bra förebilder för barnen som visades i rutan. Bjuder på ett exempel:

 

6 reaktion på “006. Populärt i ett annat årtusende

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge