008. Rosa och fluffigt eller en blå brandbil?

008. Var det något du gillade som barn som räknades ”höra till det andra könet”?

När jag var väldigt liten så hade jag en docka med blinkande ögon och lockigt hår. Vet inte vad som hände med den sedan, om den tappade huvudet eller om den överlevde min barndom. Vet att jag också hade en skällande hund som drevs av batteri. Men den matade jag med sockerbitar tills den slutade fungera. Annars var det mest rejäla hållbara leksaker som gällde, om det nu ens var leksaker (ibland var det riktiga saker). Vet att jag en gång satt mig på tvären i en affär och ville ha en skottkärra i plast. Farsan vägrade naturligtvis att köpa sådant skräp… några dagar senare fick jag en liten med ”riktig” skottkärra i metall. Gissar att den lever än +30 år senare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge