027. Tankar om närvaro på nätet

027. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?

Det här är ett ämne som jag skulle kunna skriva ganska mycket om, men ska hålla det kort och lättläst. Jag är rätt noga med vilken information och vilka bilder jag delar med mig av på sociala medier. Dels för att jag kanske inte behöver skriva ut precis allt vad jag tycker, tänker och känner. Dels också för att jag respekterar andra, så jag sprider inte gärna information där andra är involverade och kan ta illa upp. Sen är det också så olika hur man tolkar det skrivna ordet och varje läsare gör egentligen sin egen tolkning utifrån det bagage som hen bär med sig.

Bilder finns det också en del tankar om. Vet en del hobbyfotografer som lägger ut sina bilder och blir ilskna om någon delar eller lånar. Men, då skulle man väl aldrig lagt ut bilden från början? Min tanke är att man ska vara medveten om att det som läggs ut på Internet kan spridas och troligtvis gör det, så välj med omsorg och ha en strategi bakom valet av bilder. Vore jag amatörfotograf (är inte ens fotointresserad) så skulle jag välja några bra bilder som jag kunde ”släppa för vinden” och låta dom spridas på nätet. På det sättet får jag ju gratis uppmärksamhet för intresset och hobbyn.

När jag delar med mig av bilder så är det oftast något ganska opersonligt, suddiga matbilder, bild på en bok, ett träningsredskap o.sv. Bilder som egentligen saknar värde och det gör inget om dom sprids eller någon tycker att det är en ful bild.

3 reaktion på “027. Tankar om närvaro på nätet

 1. Tror jag ska införa en frossardag. Låter som nåt för mig. Faen att jag inte ska kunna låta bli sockret! :/ Behöver någon som står med piskan över mig tror jag…

  Har också varit väldigt försiktig med bilder, särskilt på barnen. Senaste tiden har jag av nån anledning lagt upp bilder på både dem och mig. Men det har inte känts bra och jag har varit på väg några gånger att backa tillbaka i bloggen för att radera dessa bilder. Har en bekant på fb..han lägger ut ALLT om sin son där. När barnet har bajsat utanför pottan (jo, bajset är med på bild), när barnet kladdat ner sig med mat och tvättas av halvnaken i badrummet…why?!
  Camilla nyligen inlagt…OstvadåMy Profile

 2. Mycket bra tänk där! Bilder är till för att delas tycker jag, hos mig får man låna fritt så länge man länkar tillbaka. Länkar man inte blir jag lite tjurig men det är ju något man får räkna med. Går ju alltid att konfrontera och sen fakturera om det inte löser sig :)
  Liie nyligen inlagt…Jag gillar riktade annonserMy Profile

 3. Aaaaaaaaaaah skrev ett långt inlägg här som bara försvann när jag råkade komma åt back-knappen! SSSSSSVORDomar…. Sorry. Summa summarum av det jag skrev, jag är värdelös på att äta rätt och att träna. Man kanske ska ge upp och bli rund och go istället? Usch, nej då mår jag inte bra heller.
  Camilla nyligen inlagt…Vinn glasskalas!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge