034. Mitt drömhem

034. Hur ser ditt drömhem ut?

Kanske ett inlägg där jag borde ha en bild, men jag har inte någon helt klar mental bild av mitt drömhem än. Men, vet vad jag vill ha och vad jag inte vill ha.

Förut ville jag ha ett stort hus i två plan, typ herrgård eller liknande på ca 500-1000 kvm. Men jag har tänkt om en del och vill ha ett mindre och riktigt genomtänkt hus. Ett plan utan källare så att man slipper trappor, golvvärme så man slipper element. Vill också ha stora fönster i vardagsrum/matsal så att inne går ihop med ute. Huset ska helst vara ett passivhus, eller så energisnålt som möjligt. Tycker det är bättre att lägga lite extra på att göra energisnålt än att bli beroende av att tillföra en massa energi för driften sen.

Sovrummet ska ligga med fönster mot öster, så man kan vakna av morgonsolen (kanske med en elektrisk rullgardin så man slipper vakna allt för tidigt). Självklart ska det finnas toalett/dusch i anslutning till sovrummet så man slipper springa runt i hela huset.

Ett biorum är ett måste, lika så ett gym och ett bibliotek. Fast biblioteket kan nog med fördel slås ihop med vardagsrum/matsal så det blir ett större allrum. Där kan man klämma in kontoret också.

Naturligtvis får det gärna vara nära till sjö eller hav, men inte för nära så att det blåser hela tiden.

En reaktion på “034. Mitt drömhem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge