Till vilket pris?

Photo 2014-02-20 12 44 01

Kom på mig själv när jag reflekterade över priser i den lokala butiken igår. Tittade först på ekologiska bananer som såldes till fullpris för strax över 20 kr och tänkte att det var dyrt. Ögonblicket senare hägrade lösgodiset som såldes för halva priset, dvs 39,90 kr. Så billigt!  Ändå nästan dubbelt så dyrt som bananerna och man kan ju gissa sig till vad som är mest nyttigt och prisvärt.

Fick en kommentar för ett antal år sedan om att de kosttillskott jag år var dyra, med strax under 4 kr per dag. Men, jag anser att det är en försäkring för att jag ska få i mig de vitaminer och mineraler som jag behöver, även om jag slarvar med kosten. Hälsan är värdefull och en del kan ju röka upp 4 kr på en kort stund, ta en snaps, en läsk eller en påse godis utan att reflektera. Betydligt dyrare och jag gissar att en påse godis inte ger några direkta hälsofördelar.

Så det gäller att tänka till, innan man tycker att något är dyrt eller inte. Vilka är fördelarna som man kan få av det man betalar för?

En reaktion på “Till vilket pris?

 1. Bra inlägg!
  Jag önskar att fler tänkte till!
  Jag lever inte riktigt som medelsvensson och får ofta försvara mina val.
  Men det är inget svårt att försvara dem. Bara man sätter in dem i helheten, så är svaren oftast ganska självklara och tydliga.
  Synd bara att inte fler tänker hela vägen. Både för deras egen del och miljöns.
  Och så hade jag ju sluppit försvara mig :-)
  Just när det gäller mat exempelvis ekologiskt så säger folk att de inte har råd (och då tjänar de mycket mer än mig) och då svarat jag oftast att jag inte har råd att bli sjuk… Så jag investerar gärna de pengar jag har i bra mat!
  x-handarbete-pyssel nyligen inlagt…Bloggutmaning 365 nr 52-54 MUSIKMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge