Spartips, väg maten!

Photo 2014-02-28 12 06 13

Om man väger maten så lär man sig snart hur stora portioner man äter, dessutom vänjer man sig med att äta ungefär lika mycket. Man kan då se till att äta den mängd som kroppen behöver istället för den mängd som munnen vill ha. Ekonomiskt sett så kan det vara en fördel att väga maten så man lagar exakta portioner. Då slipper man nämligen få en massa rester som man sedan får kasta. Kastar man 25% av sin mat så innebär det också att man kastar 25% av de pengar som man har till mat. Beroende på vad och hur man äter så kan det röra sig om ganska mycket pengar per månad som man slänger. Låt säga att man har en matbudget på 1000 kr per vecka och slänger 1/4 del av det. På en månad har man kastat en veckas mat, motsvarande tusen kronor i soporna. Man har dessutom ”kastat bort” en arbetsdag, om man nu drar in ca 1000 kr netto på en dag. Då kan man lika gärna väga maten och ta ledigt en dag extra i månaden :) Det blir tolv arbetsdagar, vilket är nästan motsvarar 2,5 veckor per år. Halva semestern med andra ord.

En reaktion på “Spartips, väg maten!

  1. Jag gillar dina jämförelser! Förut kastade jag jättemycket mat, nu är det bättre men inte fullt bra ännu.. Läste det om godiset och bananerna också, så tänkvärt alltihopa att jag får lite ont i magen över att jag inte tänkt så långt själv ännu. För jag anser också att bananerna är dyra och godiset billigt, så snedvridet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge