071. Mos & Körv

071. Berätta om ett resemisstag

Har inte gjort så många resemisstag, beror lite på hur man ser på saken. Har hamnat på hotell som gett känslan av att man är mitt i ”Pang i bygget” och hotell där man nästan rasat ur sängen när tåget passerat på järnvägen en bit därifrån.

Men, misstaget jag tänker berätta om här utspelade sig i Tyskland för ungefär tolv år sedan. Jag och en vän var hungriga och skulle köpa något lätt att äta…Menyn var inte helt lätt att förstå så vi körde på ett säkert kort där vi i alla fall förstod att det potatis och korv ingick i rätten. Korv med mos var det som båda hade i tanken när vi beställde, dels på grund av orden vi kände igen från menyn, men också på serveringsställets karaktär. Döm om vår förvåning när vår mat serverades i varsin stor skål :) Rätten vi gissat fel på var helt enkelt potatissoppa med korv i :) Hur som helst var det riktigt gott (godare än korv och mos) och vi blev mätta, nöjda och belåtna. Kanske tur det inte var värre än så?

En reaktion på “071. Mos & Körv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge