Grusad plan

För några veckor sedan var jag iväg med grävmaskinen och jämnade till marken och lade grunden för en blivande paddock. Kommer absolut att bli bra när det blir klar. För några år sedan när jag var tillsammans med E. så fanns det en del planer på att göra om lite här på gården och bygga ett stall med fyra boxar, göra två beteshagar och så en upplyst paddock. Men, sen tyckte E. att har man hittat en bra så måste det finnas en till och så drog hon vidare i livet utan mig och det var hon som stod för det brinnande hästintresset så det blev grus i planerna så att säga.

Faktum kvarstår dock att läget där jag bor är perfekt för en liten hästgård. Det är nära till bra ridvägar och det finns ingen genomfartsväg med en massa trafik. Det finns plats för en mindre beteshage på framsidan av huset och på baksidan nedanför huset finns det plats för stall, paddock och en lite större beteshage. Det skulle ge ett lyft åt gården utan att förändra eller förstöra dess karaktär. Skulle faktiskt vara rätt kul att återuppliva planerna och få allt det där gjort. Kompetens och maskiner för att göra allt utan att leja finns ju redan. Det som saknas är väl den där tjejen med det brinnande hästintresset som vill ha allt det där. För min del är inte intresset tillräckligt starkt för att jag skulle vilja axla hela ansvaret själv och dra igång allt det där och sen driva det vidare med hästar och allt. Men intresset är tillräckligt för att jag skulle kunna tänka mig vara delaktig i drift och skötseln av allt. Det är ju trots allt rätt kul att sitta på hästryggen så även ok att vara delaktig i allt runt omkring. Sen är skulle det också vara rätt mysigt med lite djur på gården när ändå möjligheten finns.

Så länge det finns en tanke så är heller inte steget så avlägset till förverkligande. Många pusselbitar finns redan…

 

Relaterade inlägg

En reaktion på “Grusad plan

  1. Till skillnad från mig så är du företagsam och driftig, så du har säkert några hästar eller andra djur en vacker dag :) Själv kommer jag nog fortsätta snurra som en yr hamster i det där hemska hjulet medan jag funderar på vad jag vill med mitt liv.

    Var också hemma tills det var dags att börja 6-års/förskola/lekis (verkar heta så olika beroende på ålder på den man pratar med :D) och jag mådde aldrig dåligt av det :) Hade gärna varit hemma längre med Linnea, men föräldradagarna tar slut och utan sådana sjunker min sjukpenninggrundande inkomst och jag får noll öre om jag tex blir sjuk :(
    Camilla nyligen inlagt…ÅngestMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge