Lustfyllt växthus

Ganska länge har jag funderat på att bygga ett växthus, men har inte haft en klar bild hur det ska se ut så det har ännu inte blivit av. Alternativet är att köpa en färdig byggsats, så slipper man klura ut själv hur man vill ha det.

Dock tror jag poletten trillade ner idag när jag körde hem den ena grävmaskinen. Den går inte så snabbt efter vägen så man hinner tänka en hel del samtidigt som man betraktar omgivningen. Passerade ett lusthus efter vägen och då insåg jag att det är nog den perfekta kombinationen, att göra ett snyggt mysigt lusthus som samtidigt fungerar som växthus. Har en del gamla fönster så det bör räcka, kan även såga virke själv så jag kan ge lusthuset den karaktär jag vill. Behöver inte hålla mig till bygghandelns ”tråkiga” standardsortiment om man säger så.

Har inte mätt så noga, men gissar att fönstren som finns räcker till ett lustfyllt åtta, tolv eller sextonkantigt växthus med en diameter på upp till fyra meter. Borde räcka bra, ska ändå inte odla så mycket. Lite tomater, gurka, chili och vad det nu kan bli. Går nog att ha hyllor under fönstren hela varvet runt och sen bord och stolar i mitten så man kan sitta där och fika och titta på getingarna som tar simborgarmärket i saften.

Nu har jag i alla fall något att klura på i vinter, så kanske bygget kan dra igång i vårt.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge