Irriterande Internet

I ett svagt ögonblick bytte jag bort mitt trygga och fungerande ADSL från Telia mot Mobilt 4G från Tele2. Visst, det kändes rätt just då när Telia började höja sina priser och till en början fungerade det nya riktigt bra. Men, för någon månad sedan började problemen och det verkar vara bestående. Ofta när jag besöker en sida så ”hänger det sig”, dvs. webbläsaren börjar hämta information men sen händer inget mer och jag får ingen sida, eller kanske en halv utan bilder om jag har tur. Var i kontakt med kundtjänst som naturligtvis talade om att deras utrustning inte hade några fel. Men lika förbannat så funkar det inte… Så nu sitter jag med ett rätt värdelöst bredband som kostar mer än det smakar, dessutom med mer än ett års bindningstid kvar. Surt sa räven och jag kan bara hålla med. Kan bara önska att bygdens fiberentusiaster kommer fram till något så man kan få fiber inom kort.

Som tur är så har jag även tillgång till bredband från Telia via min iPhone, så när det andra inte funkar alls så har jag i alla fall något som fungerar, även om jag inte har tillgång till samma datamängd per månad.

Uppdatering Efter lite telefonkö till supporten så verkar jag ha ett fungerande bredband igen. Nöjd och glad en stund till då…

Uppdatering 2 Det funkade nästan ett dygn, sen samma elände igen. Så, uppdateringarna uteblir tills det fungerar. Med lite tur kanske jag kan pricka in en uppdatering i ett fungerande ögonblick.

8 reaktion på “Irriterande Internet

    • Jag har egentligen gjort samma upptäckt… men så gillade jag inte när Telia höjde fasta avgiften på fasta telefonen (som man ju lär ha för ADSL) så då bytte jag och tänkte att det kanske inte kan vara så illa. Till en början fungerade det bra, men nu.. nä. Sen det där med viss mängd datatrafik är heller inte OK. tar alltid slut en vecka för tidigt…. Tur jag inte pluggar på distans nu för då hade det väl inte ens räckt i en vecka.
      Patrik Ludvigsson nyligen inlagt…Inredningsdetaljer på GMy Profile

  1. Men vad märkligt med den där klockan som började slå och inte slutade förrän ni gick! Som om att någon ville att ni skulle därifrån?! Ja, jag tror iallafall på att det finns nånting. Var själv med om en mycket märklig händelse för några år sedan. Hade vi inte varit två som såg det hela hade jag trott jag blivit galen på allvar!

    Hm, ett halvt kilo frukt och grönsaker äter jag ju inte varje dag kan jag ju säga. Men nu när jag kör VV försöker jag skärpa mig. Men vi äter ofta rätt ”dåliga” grönskaker, som gurka. Är mest bara vatten! Borde skärpa mig och äta tex mer broccoli, det är ju dessutom ganska gott :)
    Camilla nyligen inlagt…Idag är det dags!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge