Framgång

Det där med framgång är rätt intressant, när är man framgångsrik? Ofta verkar det sammanfalla med inkomst, titel och tid. Är man framgångsrik så har man en inkomst som är lite bättre än andras, en titel som visar att man har lite mer ansvar än andra och så har man ingen tid för man måste jobba mer än alla andra, sextio och åttiotimmars arbetsvecka är kanske ingen ovanlighet. Men vadå, man får ju semester så man kan stressa runt i några veckor och göra allt det där som man inte hinner göra annars :) Men, visst är det så framgång ofta ser ut?

För mig ser framgång ut på ett annat sätt. Där är tid och pengar frikopplade från varandra och det finns en valfrihet att skapa varje dag utifrån vad man vill, inte vad man måste. Man behöver inte säga ”jag har inte tid” eller ”jag har inte råd” för tiden och pengarna finns där. Man kan ge odelad uppmärksamhet till nära och kära för man måste inte hela tiden vara tillgänglig för alla andra, eller ”ha fullt upp på jobbet”. Det är faktiskt skönt att kunna stänga av mobilen när man känner för det. En möjlighet att leva i nuet utan stress och att kunna ta vara på de möjligheter som dyker upp i vardagen. Jag är inte riktigt där än, men tankesättet är rätt och tiden finns, är bara det positiva kassaflödet som ska ökas på lite men det är också på gång. Allt får ta sin lilla tid, för det finns ingen genväg och lätt fånget är alltid lätt förgånget.

Idag tog jag en extra sovmorgon och när jag klev upp så var det strålande sol ute. Skönt, för solen har liksom lyst med sin frånvaro ganska länge nu. Tog en skön promenad i det underbara vädret och den friska luften. Gillar att ha den möjligheten och naturen inpå knuten.

IMG_3642

3 reaktion på “Framgång

  1. Intressant det där. Var på föreläsning med Charlie Söderberg för några år sedan. Han sa att det första man måste göra är att bestämma sig för vad som är rikedom för en själv. Är det en mille på banken? Att kunna resa ofta? Att ha mycket tid men barnen? Först när man vet det, då kan man börja jobba mot sitt mål. Jag är lite inne på samma spår, tid är värdefullt för mig. Tid som inte behöver ägnas åt jobb. Tyvärr är jag inne i hamsterhjulet och ska återgå till springandet i februari. Längtar inte! Överväger dock att gå ner i arbetstid, men jag är redan orolig för min framtida pension… Tåls att fundera på!

    Gröten kan ätas både kall o varm! Inte för att man ska värma den vad jag vet, men den kan vara rumstempererad. Vill man värma den måste man nog klämma ut gröten ur påsen. Tror jag. Måste läsa mer noggrant nästa gång jag har en sådan klämpåse hemma! :)
    Camilla nyligen inlagt…Fläskfilé med ört- och vitlökstäckeMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge