Sälja på Internet

Visst skulle det vara bra att kunna sälja på internet med en egen e-butik? Kanske har man ett företag som får lite smått och gott över i produktionen, eller produkter som på ett eller annat sätt inte går att sälja i den vanliga kanalen. Då är det perfekt med en e-butik, lite vid sidan om, en egen outlet. Eller så håller man på med hantverk och känner att man på ett enkelt och billigt sätt vill nå ut till en kundkrets. Behoven kan variera, men möjligheten finns så gott som alltid att hitta något som passar.

I slutet av 1990-talet så försökte jag mig på e-handel under en kortare period, hade en liten butik på nätet där jag bland annat sålde mobiltelefoner. Marginalerna var så gott som obefintliga och mobiltillverkarna kunder aldrig leverera i tid, dessutom var det ett enormt jobb att koda, skapa och underhålla e-butiken på den tiden. Det fanns inte så mycket färdigt som det gör idag. Efter en kortare tid så valde jag att lägga ner den verksamheten, för det var inget som var värt att satsa på.

Utvecklingen har gått framåt och idag ser det helt annorlunda ut. Vill man börja sälja på internet så finns det ett stort utbud av lösningar att välja mellan. Tictail erbjuder en sådan lösning som är extremt lätt att använda. Visst, det finns en del begränsningar om man vill ha full kontroll och sköta allt själv. Vill man däremot komma igång snabbt utan en massa förkunskaper så är det perfekt. Dessutom är det ett alternativ man kan använda utan att det kostar en massa, så man kan prova sig fram utan någon större risk. Det finns sedan möjligheter att koppla på olika appar, om man vill ha mer avancerade funktioner än de som ingår i det kostnadsfria alternativet. Kanske vill man ha eget domännamn eller koppla mot Instagram? Möjligheten finns, men då får man betala.

Nu i kväll så hade jag några timmar över, samtidigt som jag hade ett behov av möjlighet att sälja via internet. Efter lite pysslande så är butiken klar och har en del produkter, en betalningslösning är påkopplad och kunden kan välja att betala med kort. Kan inte annat säga än att det är väldigt lättarbetar och ett enkelt sätt att få en snygg och användbar e-butik. Lätt att variera och välja mellan olika färdiga mallar för önskat utseende. Min butik kan du hitta här.

Det känns som att möjligheterna med Tictail är stora och det är mest ens fantasi som sätter gränserna. Man kan öppna en ”popup store” och sälja tillfälligt inför ett speciellt tillfälle, en kort period under året. Julen? Sommaren? Eller om man odlar något som man vill sälja när man skördat. Kryddor? Torkade blommor? Kanske vill man sälja lokalt? Kan säkert fungera om man har höns och lantägg så vill man låta de i grannskapet handla. Bara att skapa en butik och uppdatera lagerhållningen på äggen i den takt hönorna värper och kunderna handlar. Beställning och betalning via nätet, så får kunden hämta själv, alternativt att man kör ut inom ett visst område (och tar betalt för leverans). Eller färskt bröd på helgerna, med hemleverans?

Som sagt, möjligheterna finns om man vill…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge