Jul i mitt hus

Fulgran

Ännu en dag närmare julen och igår så fick granen ta plats i vardagsrummet. Den var egentligen lite längre både där nere och där uppe, men fick kompromissa lite för att den skulle få plats mellan golv och tak. Nu är den smyckad med hundra små lampor och några  kulor, det får räcka så. Blir lättare att plocka undan, samtidigt så är det ljusen och granen som skapar stämningen när mörkret faller.

Några julklappar under den blir det inte. Min absolut högsta önskan går ändå inte i ett paket. Dessutom är min önskan delgiven den som kan göra något åt den, så bollen ligger inte hos mig för tillfället. Annars är julen faktiskt en bra tid på året att reflektera över det som varit och vad man vill med framtiden. Tidsmässig är man inte heller långt från nyår och  de löften man brukar ge om förändringar för att starta det nya året. Mitt ”löfte” i år kommer troligtvis att vara inom personlig utveckling och ha något att göra med att bli en bättre version av den jag är. Man kan alltid bli bättre!

Sitter faktiskt i soffan bredvid granen och skriver det här, känns bra med en riktig gran och ute har det fallit en del snö så marken börjar bli vit igen. Härligt med julstämning! Lite så är det också att man har ett eget ansvar att skapa den stämning och atmosfär som man vill ha. Man kan inte hela tiden förvänta sig att ”någon annan” ska göra allt… Och här hemma blir faktiskt inget av om jag inte gör det själv. Tittar lite mot öppna spisen och den där tomten som står där. Såg en så go tomtemor förra julen som det skulle kännas riktigt bra att ha här omkring. Tyvärr ett unikt exemplar så det lär stanna vid en önskan…

 

En reaktion på “Jul i mitt hus

  1. så fint du har det! Riktigt julmysigt! Och jag hoppas du nästa jul sitter där med en egen söt tomtemor att hålla i handen :) Håller även tummarna att du får sålt massor, gillade julstakarna! Verkligen charmiga!

    Kanske skulle ha skrivit att bilden jag tog med till frissan var en bild av mig själv där håret såg ut som jag ville :) Hade jag tagit med en bild på någon superstylad fotomodell med extensions hade det nog varit dömt att misslyckas för frisören :P Här hemma friserar killarna sig själv (eller ja, sambon sköter rakapparaten både för egen räkning och när han fixar sonens hår). Den där rakapparaten har sparat många slantar åt oss genom åren :)
    Camilla nyligen inlagt…Viktväktarna so farMy Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge