Det blir så mycket svårare med en negativ attityd

Attityd är egentligen något som är extremt viktig. Någon har sagt att det så gott som alltid handlar om 90% attityd och 10% kunskap om man ska lyckas med något. Viss ligger det något i det? Och faktiskt är det så att man ansvarar själv för sin egen attityd, även om en del andra gör allt i sin makt för att påverka den. Att uppnå ett positivt resultat med en negativ attityd lär vara näst intill omöjligt. Om man sedan inte ens förväntar sig det positiva resultatet, ja då är det redan kört innan man börjar.

Undrar just hur många backhoppare i VM som står beredda uppe i hoppbacken och ska ge sig iväg, som tänker ”Det här, det går år helvete…” ? Ärligt skulle jag tro att ingen gör det, för då hade dom inte ens tagit sig till VM, eller ens upp i hoppbacken. En gemensam nämnare för alla som nått framgång, på något område är en positiv attityd och en förväntan på ett positivt resultat.

Ett enkelt sätt och ett bra ställe att börja på om man vill anamma en positiv attityd är att stänga av minst 90% av nyhetsflödet som man kan ta del av dagligen. Visst kan det vara viktigt att veta vad som händer i omvärlden, men inte allt. En okänd bil i diket 10 mil bort påverkar inte ens vardag på nämnvärt och inte heller en strejk i Madrid. Så om man skär ner på tiden som man slaviskt följer allt som händer, så får man tid över som man kan göra något kreativt av istället. Kreativa aktiviteter har en tendens att påverka humöret och attityden i positiv riktning. En annan bra sak är att se till att umgås med positiva människor, för man blir som man umgås. En fika med vänner eller kanske gå och lyssna på en föreläsning där någon som uppnått något berättar sin historia. Märker man att det finns andra människor som förväntar sig och uppnår positivt resultat, så kan man kanske tända hoppet hos sig själv också?

En del säger att man ska inte ha förväntningar, för man blir bara besviken. Och går man runt där utan förväntningar så lär inget hända, så man lär inte bli glad heller. Tänk om man istället har positiva förväntningar och lyckas nå ett positivt resultat, då kan man höja ribban och förväntningarna lite till. Ett steg i taget. Då hamnar man till slut i en positiv spiral, istället för att kanske sitta fast i en negativ spiral.

Så, vill man ha det svårt? Nä, tänkte väl det… så det är bäst att välja en positiv attityd och positiva förväntningar. Låt inte gårdagens motgångar stå i vägen för morgondagens framgång!

 

 

En reaktion på “Det blir så mycket svårare med en negativ attityd

  1. Kloka ord i det här inlägget, helt klart värt att ta till sig :)

    Ja, det där med ålder. Jag blev ganska chockad när syrrans barn fick barn, dvs min syster blev farmor. Jag som tyckte att det var nyss han föddes och jag hade honom sovandes i min famn! Chockartat!
    Camilla nyligen inlagt…Getting old!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge