Drömmar är gratis

Så är det faktiskt, drömmar är gratis även om innehållet sedan har ett pris ute i verkligheten. Samtidigt är drömmarna en reklamfilm för det undermedvetna som till viss del påverkar de val man gör, val som sedan leder till den framtid man får. Men det är också så att det man har idag är del av den framtid man drömde om, planerade och valde tidigare i livet. Sitter man nöjd eller vill man ändra något? Kanske dags att byta reklamfilm, för vilken film kör man egentligen där inne? Är det tungt, är det tufft, har man inte tid eller råd? Ligger drömmarna och hoppet begravet under rädslan för besvikelse? Ja, då är risken stor att det är den verklighet man möter. Eller så dammar man av filmen, gör ett nytt manus och är huvudpersonen för sliten får man väl göra en make over.

Hur ser den perfekta dagen ut? När vaknar man? Med vem vaknar man? Vad gör man? Vad äter man? Vilka vanor har man? Väljer man blodpudding eller oxfilé? Det mediokra framför det fantastiska? Jag har experimentera lite med det där under åren, och ofta blir det som man tänker. Så varför inte tänka rätt? Tankar och drömmar är som sagt gratis.

När man vet vad man vill, så är det läge att fundera på om det man gör idag, är fordonet som tar en dit man vill. I skolan kunde man kolla i facit om man inte var riktigt säker och hade läraren rivit ur den sidan så kunde man snegla på kompisen bredvid och hoppas det var rätt. Nu då, om man sneglar på någon som redan gör det man gjort idag, men som har gjort det en betydligt längre tid, var är den personen? Är det rätt väg? Sen måste man ju naturligtvis väga in andra förutsättningar. Det är kanske dumt att ta efter personen som köpt årskort på gymmet varje år de senaste tio åren för att sedan inte sätta sin fot där om man vill avgöra om ett gym är stället för att bli vältränad på. Men den som varit där och tränat fyra kvällar i veckan, de senaste tio åren och fått resultat, är den personen rätt att titta på om man vill avgöra om det är rätt väg att ta? Det gäller att välja sin förebild, om man vill ändra sin efterbild så den blir som man vill ha den om fem, tio år. Oavsett vad det gäller… Jobb, träning, relationer, ekonomi, hälsa, attityd och humör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge