Rädslor

Många styrs av rädsla, som rädslan att förlora. Avstår från saker för det är ingen ide, tänk om man förlorar? Fast egentligen är det ju det man gör då, förlorar. För man ger upp resultatet som man egentligen önskade, för rädslan att förlora.

Nu är det vinter och kallt och hockey är ofta på tapeten, eller isen. Tänk om man skulle spela hockey och styras av rädslan att förlora, istället för önskan om att vinna. Av rädsla skulle man försvara sitt mål med näbbar och klor, eller kanske skridskor och klubba. Men man skulle aldrig ta chansen att skjuta mot mål, för tänk om man missar? Tänk om motståndaren kommer åt pucken? Nu är ju ändå pucken i tryggt förvar, när den passas inom laget som också vaktar sitt mål. Med lite tur så rinner tiden iväg och matchen slutar noll-noll, ingen vinnare och ingen förlorare. Ganska rättvist i alla fall? Ingen behövde bli varken exalterad eller glad. Men då plötsligt när det är en minut kvar, kommer som kjuten ur en kanon, en av motståndarlagets bästa spelare. Taggad som få snor han åt sig pucken och inom bråkdelen av en sekund har han gjort mål och matchen slutar med förlust. En sketen poäng, för att någon annan vågade.

Enda sättet att vinna, är att spela för att vinna. Oavsett vad det gäller… Och förlorar man så har man ändå lärt sig något till nästa gång. En erfarenhet rikare så är det kanske det som gör att man då vinner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge