En stund i solen

IMG_4688

Strålande sol idag så jag passade på att ta en härlig promenad på åtta kilometer, medan diskmaskinen där hemma gjorde lite nytta. Väl hemma igen så upptäckte jag att jag glömt sätta igång diskmaskinen ;)

Vad skönt det är att gå på bekanta vägar egentligen, samma runda som man brukar gå. Visst, det blir kanske lite enformigt, men man vet vilken väg man ska välja i nästa korsning, att det planar ut efter den är backen och att det inte alls är lång hem när man kämpar sig upp för den sista backen (jag bor högt). Bara våren kommer och solen har gjort sitt så ska jag börja springa igen, som det är nu finns risken att jag halkar och det vill jag ju inte? Åtminstone är det en bra ursäkt, som jag kan trösta mig med när det är halt, så jag kan rättfärdiga min lathet. Egentligen är det bara att kränga på dubbarna på skorna och ge sig ut! Köpte på Biltema för 79 kronor eller något, så möjligheten finns.

Det där med att gå eller springa samma vända varje gång, det är egentligen inte så bra. Kroppen vänjer sig vid motståndet och till slut blir träningen inte lika effektiv. Vill man ha ett annat resultat får man ta en annan väg ibland. Tog förresten en annan väg för en tid sedan när jag var vid en badsjö där jag alltid badat om somrarna sedan jag var barn. Skillnaden nu var att det var vinter och is. Bortom snårskog och en udde, dit man inte gått tidigare för det varit för obekvämt. Gissa vad jag hittade där? En alldeles utomordentligt bra badvik, såg ut att vara perfekt sandbotten och en lagom bit strand. Kanske blir min nya favoritplats att bada på. Verkas om ingen annan upptäckt platsen tidigare i alla fall.

Påminner mig om en gång för en massa år sedan. En vän och jag bestämde oss för att åka och bada. Han visade vägen och vi åkte ut i skogen där jag inte ens trodde det fanns en sjö. Sen stannade vi vid ett fall som var igenväxt med sly så jag trodde inte ens att det gick att gå. Men, han som varit där fört visade vägen och det fanns en liten stig där man kunde snirkla sig fram. Sen helt plötsligt låg den där, en lite sjö eller tjärn eller vad det nu var. Mitt ute i ingenstans. Inte så mycket strand, men när man klev i så var det bara sand. En perfekt sandbotten och extremt långgrund. Gissar att man kunde gå hundra meter ut och ändå bottna. Liten yta och litet djup gjorde att vattnet var riktigt varmt. Gissa om jag gillade att bada där. Att simma är inte riktigt min kopp av te, eller kaffe för den delen. Är skapt så jag sjunker även om jag sprattlar. Så det långrunda gav en bra trygghet. Är ok att simma om man kan sätta ner foten och sparka på lite fart ibland.

För någon sommar sedan hade jag besök av en vän, som bor i huvudstaden. Vi åker och badar sa hon. Absolut sa jag och så åkte vi rätt ut i ingenstans. Här går inte att bada sa hon, sen finns det säkert en massa hemska djur. Lugn sa jag och visade vägen, för jag visste vad som fanns där bortom det okända. Oj, utbrast hon när hon fick se den lilla sjön. Sekunden senare plaskade hon i och badade för fullt. Det blev en lång eftermiddag och kväll och vi badade tills solen gick ner. Såg nog ut som två russin när vi satte oss i bilen och åkte hem. Den sommaren badade vi många gånger, även i regn, åska och mörker. Och nu idag är det fina minnen att ta fram när solen skiner ute, men snön och isen ligger som ett lock på dom fina badplatserna. Men man har något att se fram emot, snart är det sommar igen :)

 

Relaterade inlägg

3 reaktion på “En stund i solen

  1. Det är så härligt att dagarna blir ljusare och ljusare, det finns hopp! Men här i Umeå är det isbanor överallt, går knappt att vara ute :( Trist, för det är ganska varmt och skönt med några plusgrader!

    Pizzaplåt? Låter spännande! Berätta gärna om du testar så man vet om man ska investera i en sådan eller inte :D Vi kör bara i en vanlig smord ugnsplåt just nu och tycker det blir bra med degen vi använder. Men kan vi lyfta det hela med en pizzaplåt så absolut!
    Camilla nyligen inlagt…Hemmagjord pizzabotten är toppen!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge