Skillnaden

Foto 2015-02-23 21 15 00

Skillnaden mellan små och stora pojkar är, förutom lite defekter på fodralet, storleken och priset på leksakerna. Från skalenliga modeller till skala 1:1 :)

Jag var nog bara 3-4 år när jag bestämde mig för att bli grävmaskinist. Fick en sådan liten i metall som man sitter på i sandlådan och öser, det gick knappt att slita mig från den. Sen när jag fyllde 18 år och precis hade slutat gymnasiet, då var det dags att köpa en riktig maskin och starta eget. Har man en dröm så gäller det att följa den :) Sen ska man vara medveten om att drömmar kan växa eller ändras efter vägen. Har man väl tagit steget en gång, så är det inte svårt att ta steget en gång till, eller två, om det behövs. Och har man barn, säg aldrig att något är omöjligt! Uppmuntra att drömma stort och brett, för drömmar är bränslet som gör det möjligt att ta för sig längre fram i livet.

Skillnaden mellan små och stora pojkar är storleken på drömmarna. När man är liten är ofta drömmarna stora och när man blir stor finns risken att drömmarna blir små. Kanske att verkligheten gör sig påmind och att någon kanske sagt att det är omöjligt, men framförallt för rädslan att bli besviken för man är rädd att inte nå sina drömmars mål.  Men ger man upp innan man ens försökt, så är förlusten ett faktum.

Ofta när man dundrar in på en tomt med grävmaskinen så är mannen och pojken/pojkarna i huset hemma och så har man en trogen publik tills jobbet är klart. Ibland kommer även grannen förbi och skådar förödelsen när jordhögarna växer runt huset. Och på glöden i deras ögon ser man att vist är det en dröm att spaka en maskin, även om drömmen kanske slumrat i en massa år. Som maskinist får man vara idol för en dag och det är inte helt fel det heller. Kanske sitter idolstatusen i några dagar till sedan man åkt därifrån, men jag gissar att den är över så snart fakturan dimper ner i postlådan och ”gaget” ska betalas. Där rök det årets semester….

 

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge